Prijsdaling Nitril handschoenen: is de rek eruit?

Prijsdaling Nitril handschoenen: is de rek eruit?
De prijsdaling van handschoenen is het resultaat van de toenemende concurrentie tussen Maleisische en Chinese fabrikanten. Maar  sinds oktober vorig jaar stijgt de prijs voor nitrilbutadieenrubber weer.  Sommige fabrikanten hebben de samenstelling van de grondstof aangepast om goedkoper te produceren. En anderen verkopen inmiddels onder kostprijs. Is de rek er nu uit?

Nitril butadieen rubber is een verbinding van twee polymeren: acrylonitril zorgt voor chemische weerstand, sterkte, en warmtebestendigheid. Butadieen zorgt voor flexibiliteit bij lagere temperaturen.


Variaties in samenstelling zijn bijvoorbeeld voor 'soft nitrile' handschoenen: zeer rekbaar en flexibel door een hoger gehalte aan butadieen, maar minder sterk en bestendig door een lager gehalte acrylonitril.


Handschoenen met meer acrylonitril zijn nog altijd rekbaar, maar voelen iets steviger en bieden meer en langduriger bescherming.

En het ziet ernaar uit dat de prijstrategie van fabrikanten uit Maleisië ook volgende maand weer even competitief zal zijn voor de Chinese productenten. 

 



WhatsApp Chat WhatsApp Chat