Nieuwe microvezelproducten in ontwikkeling

Nieuwe microvezelproducten in ontwikkeling

Nieuwe microvezelproducten in ontwikkeling

Exive produceert op dit moment een nieuwe range producten die droog heel veel stof en zelfs zand kan vasthouden en die bijna droog ook hardnekkiger vuil makkelijk opneemt dankzij een buitengewoon groot microvezel-contactoppervlak. Het wordt een bijzondere set tools die zeer effectief en veelzijdig inzetbaar is…

 

Microvezel is zeker geen nieuw product in de schoonmaak. Onderzoek en kennis zijn in ruime mate voorhanden. Toch worden nog steeds nieuwe producten ontwikkeld die op basis van microvezel beter hun werk doen. De belangrijkste al oudere weetjes die ons opnieuw opvielen bij de tests van de 100% microvezel producten die wij ontwikkelen

Microvezel versus katoen

Microvezel maakt zeker zo goed schoon als katoen, maar behoeft in tegenstelling tot katoen niet te worden ondersteund door een chemisch reinigingsmiddel. Een beetje vocht is voldoende om de meeste vervuilingen met microvezel los te maken en op te nemen. En droog wordt stof nog net iets beter vastgehouden dan door een katoenen mop met een vergelijkbare structuur.

Nat of droog

Microvezel wist en reinigt fantastisch als je het droog of vochtig gebruikt. Droog neemt het materiaal heel veel stof op. En klamvochtig reinigt microvezel allerlei vervuilingen zeer effectief. Schopstrepen en ook kleverige vervuilingen verdwijnen snel. Pas als je microvezel té nat maakt, neemt de effectiviteit af en wordt de viezigheid eerder uitgesmeerd, dan opgenomen.

Ergonomie

Droog beweegt microvezel vlinderlicht over alles heen. Zodra het vochtiger wordt, kost het schoonmaken wat meer kracht, maar is het ook effectiever. En zodra het flink nat is, dweilt en sopt het makkelijk, maar schakel je over op een manier van schoonmaken als met een katoenen mop: met schone vloeistof en reinigingsmiddel over de vloer wrijven en daarna uitwringen in een vuilwateremmer om het vuil uit te spoelen. En microvezel was nu juist handig omdat dit niet hoeft: een beetje vocht is voldoende en je hoeft niet te zeulen met emmers vol water en chemie.

Bewegen

Bij een draaiende of iets verschuivende beweging wordt vuil beter opgenomen dan bij zuiver lineair bewegen. Voor stofwissen maakt het niet uit; baantjes lopen kan ook, maar voor andere vervuiling is meer wrijving met de microvezel wenselijk, net zo goed als dat je met katoen en sop een kleverige plek ook extra aandacht zult geven.

Heldere instructies voor wassen

Microvezel kan normaliter op 90⁰C worden gewassen, best lekker en hygiënisch. Maar je verpest het product als je bleekmiddel of wasverzachter toevoegt. En ook de wasdroger kun je beter mijden om krimp te voorkomen en de microvezel zijn kracht te laten behouden.



Related Products

WhatsApp Chat WhatsApp Chat